Ο Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μάκρης ιδρύθηκε το 2002 με όραμα την παροχή φιστικιού υψηλής διατροφικής αξίας. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται 30 χλμ.  από την  πόλη της Λαμίας, στην καρδιά της Ελλάδας κοντά στις Ιαματικές πηγές Πλατυστόμου, λουτρόπολη της Φθιώτιδας με τα  γνωστά υδροθεραπευτήρια από την εποχή των Αινιάνων, του Αχιλλέα και των Μυρμιδόνων .

Σήμερα ο συνεταιρισμός αριθμεί 31 μέλη και πάνω από 60 συνεργαζόμενους, κατέχει 2000 στρέμματα καλλιεργήσιμης  γης,  και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και  μεταποίηση κελυφωτού φιστικιού ανοικτού και κλειστού προμηθεύοντας την αγορά με σακιά των 25 κιλών. Έτσι καταφέρνει να ενισχύσει  την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Συνεταιρισμός εκσυγχρονίζει συνεχώς τις μεθόδους καλλιέργειας και μεταποίησης του προϊόντος του, αναπτύσσει την τεχνογνωσία του και αναγνωρίζεται  για την υψηλή ποιότητα.

Το προϊόν διαθέτει ΠΟΠ με κωδικό Αριθμό Σύμβασης  (ΠΟΓ/966-7552.07) σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και εξάγεται σε Ευρωπαϊκές  χώρες και όχι μόνο όπως Γερμανία, Ιταλία, Κροατία , Ντουμπάι, Ισραήλ,  Σερβία κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μάκρη Φθιώτιδας
Κεντρική Ελλάδα, ΤΚ 35011

Τηλέφωνο & Φαξ +302236023912
Email:kelyfoto.fistiki@gmail.com
Web: kelyfoto-fistiki.gr

Κελυφωτό Φιστίκι Μάκρης

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γαλλής Στυλιανός (Πρόεδρος)
Παπαυφαντής Στέφανος (Αντιπρόεδρος)

Μπούργος Σεραφείμ (Ταμίας)
Γιώτα Γεωργία (Γραμματέας)
Λυκόπουλος Ιωάννης (Μέλος)

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΣΤΙΚΙ ΜΑΚΡΗΣ;

  • Είναι προϊόν ΠΟΠ (Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης)
  • Καλλιεργείται στην κοιλάδα του Σπερχειού Ποταμού και δίπλα στις Ιαματικές Πηγές Πλατυστόμου περιοχή με ήλιο 300 ημέρες το χρόνο
  • Έχει μοναδική γεύση και νοστιμιά

  • Διαθέτει πράσινη ψύχα

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Φιστικοπαραγωγών Μάκρης απαριθμεί 31 ιδρυτικά και πάνω από 60 συνεργαζόμενα μέλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ