Γιατί φιστίκι;

 1. Γιατί είναι superfood
  Περιέχει χαμηλό αριθμό θερμίδων και πολλές φυτικές ίνες.
 2. Βελτιώνει την πέψη

Βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η τακτική χρήση θα σας κάνει  να εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα μπορείτε να ρυθμίσετε το πεπτικό σας σύστημα.

 1. Βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς

Μειώνει  με φυσικό τρόπο τη χοληστερόλη σας, αν συνδυαστεί με μια χαμηλής θερμιδικής αξίας διατροφή. Η  L-αργινίνη που περιέχει, βελτιώνει την ελαστικότητα των αρτηριών σας, μειώνοντας τον κίνδυνο για θρόμβους στο αίμα.

 1. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Ενα σνάκ που βοηθά στην απώλεια βάρους. Επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μπορείτε να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν επιλέγετε τα φιστίκια από κάποιο άλλο σνακ. Σε σύγκριση με άλλους ξηρούς καρπού περιέχουν λιγότερες θερμίδες.

5.Προστατεύει από το διαβήτη τύπου 2

Το φιστίκι αυτά περιέχει φώσφορο. Ενα φλιτζάνι μπορεί να σας προσφέρει το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Ο φώσφορος μπορεί να συμβάλλει στο να διασπάσει τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα και ακόμα να υποστηρίξει το σώμα σας στη δυσανεξία από τη γλυκόζη.

 1. Βοηθά στην καλή όραση

Η λουτεΐνη και ζεαξανθίνη  (καροτενοειδή) λειτουργούν σαν αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τους ιστούς του σώματός σας από τη ζημία που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό οδηγεί σε μια συνολική μείωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

 1. Υποστηρίζουν ένα υγιές νευρικό σύστημα

Το φιστίκι Μάκρης περιέχει βιταμίνη Β6 που είναι πολύ σημαντική επειδή δημιουργεί μυελίνη, το περίβλημα που περιβάλλει τις νευρικές ίνες. Αυτό βοηθά τα νεύρα να επικοινωνούν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

 1. Βελτιώνει την ποιότητα στο αίμα σας

Το υγιές αίμα μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι και να σας αφήσει λιγότερο ευάλωτους σε τραυματισμούς και ασθένειες. Λόγω της  βιταμίνης Β6, βοηθούν το σώμα να παράγει αιμοσφαιρίνη, ένα πολύ σημαντικό συστατικό στο αίμα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της υγείας του και μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό γεγονός για τις γυναίκες που είναι επιρρεπείς σε αναιμία.

 1. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Η βιταμίνη Β6 μπορεί, επίσης, να βοηθήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Μια ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6 μπορεί να κάνει το ανοσοποιητικό πολύ αδύναμο για να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

 1. Κάνει το δέρμα υγιέστερο

Η υψηλή περιεκτικότητα σε  βιταμίνη Ε  καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, και βοηθά στην αντιγήρανση και την καλή όψη του δέρματος